Wymęczę te owoce i znów je wykorzystam. Ciasto jest bardzo letnie i orzeźwiające. Kwaśne dzięki cytrynie i zarazem słodkie, wszystko przyjemnie się komponuje ! Cieszcie się ostanimi dniami wakacji, choć podobno w Polsce pogoda nie jest aż tak sprzjająca. W Niemczech za to słońce, rowerek, świeże powietrze.. ;)
Składniki:
spód:
380 g ciasteczek "Digestive"
75 g masła
lemon curd:
sok z 2 cytryn
2 łyżeczki startej skórki cytrynowej 70 g cukru 4 żółtka
60g masła
400 g serka Philadelphia
świeże owoce
1. Do blendera włożyć ciasteczka wraz z masłem, rozdrabniać aż składniki dobrze się połączą. Powstałą masę ułożyć w forme do tart i schładzać w zamrażarce przez 20 min.

3. Krem wymieszać dokładnie mikserem z serkiem Philadelphia, wyłożyć wszystko na schłodzony spód, a na wierzchu poukładać owoce. Wstawić do lodówki na ok. godzinę przed podaniem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz